Редактор: e-mail: Кадър бТВТози въпрос с последици от увреждане на мозъка след

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВТози въпрос с последици от увреждане на мозъка след
Коментари Харесай

Академик Лъчезар Трайков: След прекаран коронавирус мозъкът остава по-пощаден от белия дроб

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Този въпрос с последствия от увреждане на мозъка след преболедуване на ковид, ме вълнува три дни. Като невролог 200 са плоскостите, върху които би трябвало да разгледаме този въпрос. Едната повърхност или по-скоро единия отговор, би трябвало да го търсим в това има ли непосредствено заразяване на мозъчната тъкан, има ли непосредствено увреждане на неврона на нервната клетка, и вторият въпрос дали пък неврологичните признаци не се дължат по-скоро на процесите на инфектиране, които протичат другаде, да вземем за пример белия дроб, защото знаем че той притегля вниманието на всички ни като най-често обиден.

Това съобщи учен Лъчезар Трайков, ректор на МУ-София, в " Лице в лице " по бТ

Ето по-важното от това, което той сподели още: 

" При белия дроб признаците, които назоваваме по принцип неврологични, диря признаци на чувство на нещо, което се случва по-странно. Примерно неизясненост в съзнанието или късото краткото закъснение на мисловната активност. А по този начин да го кажем, още по-леко всички тия процеси минават за неврологични, за неврологично страдалчество и би трябвало ясно да кажа че по-големият % от тези премеждия от тези признаци се дължат на развой, който е отвън мозъка. Това е положителната вест. Направих си труда във връзка на това, което излезе в университета " Джон Хопкинс ", че видиш ли, открито е непосредствено засягане на мозъчната тъкан. Всъщност, това оповестиха, откриват го както в мозъчна тъкан на преболедували и по този начин при летален излаз на пациенти, по този начин и в опити с мишки, по този начин и в тъкани култури, на трите места е открито, че от три разнообразни пътища, видиш ли може да влезе в мозъчната тъкан, може да влезе в неврона, чакахме го, това не е непредвидена вест. За нас е значимо какъв брой постоянно се случва това. Вие знаете, че мозъкът по принцип е доста предпазен като доста, доста скъп. И има една преграда, която отделя мозъкът от кръвта и спомагателна преграда, която като кръвта, е един предпазен буфер. Много инфекции има, които се движат към нас, по този начин в един миг за мозъка има още една врата, която стопира това, което е в кръвта или огромна част от това което е в кръвта, го стопира да пристигна в мозъка и се задава въпроса: Колко постоянно се визира мозъкът непосредствено или имаме ли доказателства? И първата доста хубава обява излезе тука преди един месец, което демонстрира че при 430, 460 души, които са имали ясни неврологични признаци, учениите съумели ли да пунктират, да вземат течност на 230 от тях и се оказа, че процентът на тези, при които има непосредствено удостоверение за това, че имаме произвеждане на антитела непосредствено в мозъка, е доста дребен. Той не е повече от 12%, или седем души. Въпреки че е въпреки всичко една дребна извадка и тепърва ще търсим по-големи потвърждения. Казвам го единствено като информация, ще рече, че уролозите няма по какъв начин да вземат директна тъкан приживе и течността, която взимаме, пункцията, демонстрира какво непосредствено се случва в мозъка. И за наслада също и клиничните изяви, деянията на признаците на непосредствено засягане, които се назовават най-простичко енцефалит, предозирането на мозъчната тъкан от зараза след ковид, са относително редки. Което също е една добра вест в този момент.

Между честотата на засягане на белия дроб по отношение на честотата непосредствено на мозъка, разликата е голяма. За наслада мозъкът остава доста пощаден към момента като орган от непосредствено засягане. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР